Bercy K9_vue depuis parc
2005 • Bercy Park residence
Rue de l'Ambroisie, Paris XIIth district

Such block is the final touch of urban sequence on the park: it widely opens toward Bercy Village exclusive shopping mall thus revealing the whole depth of the Park Front.

  • Here, the lined loggias dynamics, connecting the pavilions' sequence, is enhanced and pushed to the limit to better ensure a generous relationships with the park
  • The terraced roofs form a new ground on which are standing the high penthouse apartments
  • The facade dark stone reinforces the pavilions pure geometry patterns and offers a stunning contrast with the surrounding walls clear stone, creating a powerful visual diversity.

Program: 54 upscale apartments & penthouses • Retail (500 sq.m.) • parking (70 spaces)
Built area: 5.500 sq.m.
Schedule: start of studies December 1999 • Start of works: May 2003 • Delivery: May 2005
Cost: 6.8 million €
Contracting authority: SEMAEST • Developer: SORIF • Architects: Jean-Pierre Buffi & Marianne Buffi with B. Lenormand and T. Eberhard • Building contractor: SICRA •
Engineering & design office: BETIBA

Une réalisation Heuveline